:: مالنا / Malena ::
نویسنده و كارگردان: جوزپه تورناتوره
بازیگران: مونیكا بلوچی، جوزپه سولفارو، لوچییانو فدریكو
موسیقی: انیو موریكونه
محصول 2000 ایتالیا
مدت زمان: 114 در اصل و 92 دقیقه تدوین مجدد
پخش: میراماكس
مالنا فیلمی است که خیلی از ایرانی ها آن را دیدیند و می شود گفت فیلم محبوب خیلی از ایرانی ها نیز هست اما من با وجود پیشنهاد های زیادی که برای دیدن این فیلم از طرف دوستان به من شده بود آن را نگاه نکرده بودم تا این که جمعه پیش چون یک نسخه بسیار با کیفیت از فیلم به دستم رسیده بود گفتم آن را ببینم
به نظر من فیلم متوسطی بود فیلم از نظر بصری و از نظر موسیقی کیفیت بسیار بالایی داشت اما از نظر مضمون چندان به نظر من سطح بالایی نداشت . اما نکته بسیار قابل توجه این فیلم نزدیکی بسیار زیاد فرهنگ ایتالیایی به فرهنگ ایرانی است. به نظرم فیلم تورناتوره میخواهد اثر محیط و اجتماع را بر انسان ها نشان دهد . جنگ در این فیلم در پشت پرده وجود دارد اما عامل بیشتر مسائل فیلم جنگ به شمار میرود در یک جامعه فاشیستی و جنگ زده تورناتوره میخواهد نشان دهد که انسان هر جه قدر هم که سالم باشد تحت تاثیر جامعه به انحطاط نابودی میکشد این به نظرم مضمون اصلی فیلم میباشد. چیزی که من از این فیلم خوشم نیامد اغراق زیاد در مورد روابط انسان ها در آن است . انگار در این شهر تمام مردها عیاشند و فکری جز سپوخدن ندارند وقتی مالنا را می بینند کسی نیست که از خود بی خود نشود همه به فکر اغوای اویند . همه یا خوبند یا بد این اغراق در رفتار مرد ها یا حتی زن ها کمی به نظر من از ارزش فیلم کم می کند . یککی دیگر از ایرادات فیلم اشاره به روابط جنسی در یک نوجوان 12 ساله است 12 سال سنی نیست که یک نفر بتواند اینقدر اسیر روابط جنسی شود و یا حتی درگیر عشقی چنان سنگین باشد به نظر من اگر سن رناتو 15 ساله بود میشد احساس های جنسی او را درک کرد . رفتار پدر و مادر رناتو نیز خیلی اغراق آمیز است حتی بردن وی پیش فواحش برای تسکین میل جنسی وی نیز چندان عاقلانه به نظر نمیآید.
نکته دیگر جنگ است جنگ در این فیلم پرداخت خوبی ندارد تنها چند تا سخنرانی و چنذ صحنه بمباران که آن هم انگار تاثیری در مورد مردم ندارد و بر تماشاگر هم بنابراین تاثیری نخواهد داشت حتی مرگ پدر و مرگ دروغین شوهر مالنا نیز بیشتر شوخی به نظر میرسد کارگردان نتوانسته اثر کابوسی به نام جنگ را در مورد زندگی مردم بگذارد . وقتی این فیلم را با فیلم بسیار زیبای بنینی زندگی زیبا است مقایسه کنید شاید بتوانید به منظرم برسید این فیلم بسیار سطحی جنگ را نشان داده است . بدتر وقتی ایتالیا توسط سربازان آمریکایی اشغال می شود نیز اصلا اثر این شگست ایتالیا در فیلم مشهود نیست .
زمان گذشت و من در این مدت عاشق زن های زیادی شدم . هنگامی که رابطه صمیمانه ای با آنها داشتم و آن ها سوال می کردند آیا بعدها نیز آن ها را به یاد خواهم آورد من به آن ها می گفتم آری . اما تنها کسی که هیچ وقت او را فراموش نمی کنم تنها کسی است که این سوال را از من نپرسید و او کسی نبود جز مالنا
این جمله آخر رناتو در این فیلم می باشد در ضمن ما فیلم را در حقیقت از منظر نگاه رناتو میبینیم چون او است که داستان را به ما میگوید اگر از این نظر به این فیلم نگاه کنیم شاید این جوابی برای انتقادات من از فیلم باشد
نقد فیلم مالنا
انتخاب یک پلیر خوب برای دیدن فیلمهایتان در تلوزیون خانه
بلایی که صدا و سیما بروی فیلم بالا در آسمان up in the air درآورده است
نقد فیلم چک
نقد فیلم جرم
نقد فیلم اینجا بدون من
فیلم ,ها ,جنگ ,نیز ,کسی ,یک ,این فیلم ,به نظر ,در این ,نظر من ,از نظر
درباره این سایت